Skip to main content
Nieuws

Gemengd wooncomplex Tango officieel geopend door wethouder Streefland

23-06-2023december 18th, 2023No Comments

Het gemengd wooncomplex met 96 woningen van Portaal en 82 woningen van Woonin heeft de naam Tango. 46 van deze woningen zijn voor cliënten van de Tussenvoorziening. De huurders van Portaal en Woonin wonen hier dus samen met mensen afkomstig uit de maatschappelijke opvang. Dit zijn bijvoorbeeld gescheiden ouders die na hun scheiding geen woning meer hadden en in de maatschappelijke opvang verbleven. Deze mensen krijgen de mogelijkheid om met ondersteuning van de Tussenvoorziening weer zelfstandig te gaan wonen.

Anemoon van Dijk (manager wonen Woonin): “Om deze opgave kans van slagen te geven, is maatwerk nodig. Dat betekent dat wij standaard bij nieuwbouwontwikkelingen woningen reserveren voor mensen uit de maatschappelijke opvang. Maar we kunnen het niet alleen. De samenwerking met de Tussenvoorziening, Portaal en de gemeente is ontzettend belangrijk. Ook de hulp van de andere bewoners is een belangrijke succesfactor. Zij brengen namelijk het menselijke aspect in dat juist zo belangrijk is voor de huurders van de Tussenvoorziening.”

Goede begeleiding en een gezamenlijke inzet om als goede buren samen te wonen, zijn essentieel voor het slagen van gemengd wonen projecten. Jules van Dam, bestuurder van de Tussenvoorziening: “Vaak hebben mensen die dakloos zijn geweest nog maar een beperkt sociaal netwerk. Met onze gemengd wonen projecten bouwen we aan sociale ‘buurtjes’ waar mensen zich welkom voelen. We zien huurders met een daklozenachtergrond opbloeien tot goede buren en tot zelfstandige huurders. Na drie jaar heeft 80% van de Tussenvoorziening huurders een huurcontract op eigen naam.