Skip to main content
Nieuws

Kamerdelegatie bezoekt project met betaalbare Smartwoningen

07-10-2022december 7th, 2022No Comments
Kamerdelegatie Smartwoningen

Op 7 oktober heeft Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar (D66) een werkbezoek gebracht aan de bewoners van Smartwoningen in De Kwakel. Jonge starters konden hier een betaalbare koopwoning kopen van ontwikkelaar Timpaan met inzet van KoopStart van Stichting Opmaat.

In de Kwakel in de Gemeente Uithoorn heeft Timpaan 24 Smartwoningen ontwikkeld voor starters. Door de koperskorting van KoopStart op de marktwaarde werden de woningen betaalbaar voor de doelgroep. De prijzen varieerden van € 199.900,- tot € 240.000,- vrij op naam. De woningen zijn gerealiseerd door Vastbouw, de vaste bouwpartner van Timpaan voor de Smartwoningen.

Kamerlid Boulakjar bezocht het project met een delegatie van D66-leden uit de regio. Hij sprak met de bewoners en was verrast door het slimme ontwerp van de starterswoningen. Bewoonster Pascal vertelde hoe blij ze anderhalf jaar geleden was met deze kans om samen met haar partner een woning te kopen: “We werken beiden in de zorg en de hulpverlening en zijn heel lang op zoek geweest naar een betaalbare koopwoning. Iedere keer werden we weer uitgeloot of overboden. En uiteindelijk anderhalf jaar geleden konden we deze woning kopen! We zijn er heel blij mee.”

Ontwikkelaar Timpaan past de KoopStart-regeling regelmatig toe. Bij toewijzing van deze koopwoningen gelden inkomenscriteria en krijgen kopers woonachtig in de gemeente voorrang. De belangstelling voor het project in De Kwakel was enorm: er waren ruim 700 inschrijvingen voor de 24 Smartwoningen.