Skip to main content
Nieuws

Oplevering Het Gemaalhuis geeft Hoofddorp een markante nieuwe entree

01-07-2020november 30th, 2020No Comments

Het Gemaalhuis is opgeleverd en vormt daarmee de markante nieuwe entree van Hoofddorp. Het project is een ontwikkeling van Timpaan, die het plan samen met studio vvkh en HABO GWW heeft uitgewerkt. De 84 woningen in Het Gemaalhuis zijn gerealiseerd door IBB Kondor en Bebouw Midreth BV (VolkerWessels). De huurappartementen zijn afgenomen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance.

Ingeborg De Jong (Timpaan): “Het is altijd een genoegen om in de eigen gemeente een plan te ontwikkelen. Het vormt een blijvende herinnering aan de historie van Haarlemmermeer met zijn gemalen.”

Jurgen Nobel, wethouder Gemeente Haarlemmermeer: “Het Gemaalhuis is weer een prachtige toevoeging voor het stadscentrum, die ook bijdraagt aan het verminderen van het energieverbruik.

Ralf Dressel, directeur Bébouw Midreth en Gerard Bac, directeur IBB Kondor: “Wij zijn er trots op dat we als twee VolkerWessels bedrijven Het Gemaalhuis gezamenlijk hebben gerealiseerd; een prachtig woningbouwproject met een ambachtelijke uitstraling en tevreden bewoners.”