Skip to main content
Nieuws

Opleveringen in zicht voor project De Linde Zuid

30-10-2020december 3rd, 2020No Comments

In februari 2020 startten Klimaatgarant met het boren van bodembronnen op een door AW Vessies bouwrijp gemaakt terrein en nu, acht maanden later, staan we aan de vooravond van de oplevering van de eerste woningen in project Zuiderloo de Linde Zuid. Dit project wordt gerealiseerd door Heddes Bouw in opdracht van ontwikkelaar Timpaan. En volgende week overhandigen zij aan de eerste kopers al de sleutels van hun nieuwe woning!

Na het boren van de bodembronnen in februari en het plaatsen van de eerste funderingsbalk in april van dit jaar, is de bouw op hoog tempo doorgegaan. Voor alle 49 woningen in dit project wordt door Heddes Bouw het FMC concept toegepast, wat staat voor Flexibel Modulair Casco. Elementen komen prefab aan op de bouwplaats, waardoor de bouwsnelheid hoog ligt. Dankzij deze snelle bouwmethode en een gedegen voorbereiding wordt er volgende week gestart met opleveren. Als eerste worden de rijwoningen opgeleverd, te weten 23 hofwoningen en 18 eengezinswoningen. En begin volgend jaar volgen de vijf vrijstaande villa’s en 3 zogeheten entreewoningen: een twee-onder-één-kap woning en een vrijstaande woning.

KVDK Architecten is verantwoordelijk voor ontwerp van de in totaal 49 woningen. Vaspro Bouwmanagement heeft de ontwikkeling van A tot Z mogen trekken als gedelegeerd ontwikkelaar, in opdracht van Timpaan.