8 Smartwoningen in “De Tuinen” van Ursem

Vaspro werkt, in opdracht van Timpaan, samen met Vastbouw en EversPartners, aan de engineering / productontwikkeling van de Smartwoning. De eerste 8 Smartwoningen hebben we mogen realiseren in Ursem. Dit pilot project met dit unieke concept voor betaalbaar wonen is een onderdeel van het project De Tuinen, een ontwikkeling van Timpaan.

De starterswoningen zijn woningen uit het concept de Smartwoning van Timpaan en Vastbouw. Het concept de Smartwoning is bedacht om kwalitatief hoogstaand wonen mogelijk te maken en bereikbaar te houden voor iedereen.

Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. De Smartwoningen zijn maar liefst zes meter breed en hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een technische ruimte, toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping is er, naast ruimte voor de wasmachine en droger, een badkamer en grote slaapkamer. De voorgevel bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je vanuit beide verdiepingen een prachtig breed uitzicht hebt. De Smartwoningen zijn ca. 68 m2 groot.

De woningen hebben allemaal een EPC van 0 en zijn ‘all-electric’ uitgevoerd. Met behulp van een bodemwarmtepomp en vloerverwarming wordt de woning niet alleen verwarmd, maar in de zomer ook gekoeld.

De Smartwoning is dus goed voorbereid op de toekomst!

Plaats:
Ursem

Opdrachtgever:
Timpaan

Werkzaamheden:
Woningbouw