Antoniuskwartier

Vaspro heeft het team ondersteund, in opdracht van Timpaan, binnen de gebiedsontwikkeling, planvorming, prijs en contractvorming, proces bij de aanvraag van de nodige vergunningen, verkoop en uitvoering.

Op een unieke locatie in de wijk Overvecht in Utrecht, een wijk die volop in bloei is, heeft Timpaan het Antoniuskwartier ontwikkelt. De tweede fase van dit bijzondere project bestaat uit 151 comfortabele en stijlvolle woningen (waarvan 121 koopwoningen).

In het gebied tussen de Rio de Janeirodreef, Belo Horizontedreef en Pampadreef is Antoniuskwartier gerealiseerd. De woningen zijn gebouwd in karakteristieke jaren ’30 architectuurstijl.

Antoniuskwartier is gelegen op een unieke plek in de wijk Overvecht, ten Noorden van de stad Utrecht. De unieke ligging en het groene karakter van de wijk zijn overblijfselen van de geschiedenis van het gebied, dat in 1960 nog een weids groen landschap was. Die identiteit heeft de wijk niet verloren; er bevinden zich maar liefst drie grote parken op loopafstand van de woningen van het Antoniuskwartier en de bebouwing wordt op vele plaatsen in de wijk afgewisseld met brede groenstroken en mooie waterpartijen.

Plaats:
Utrecht

Opdrachtgever:
Timpaan

Werkzaamheden:
Gebiedsontwikkeling
Woningbouw