De Fietsznfabriek

Uitzonderlijk wonen in de binnenstad van Haarlem? Het kan in de Fietsznfabriek. Een meer dan bijzonder nieuwbouwplan in het Scheepmakerskwartier, grenzend aan de historische binnenstad en direct naast de Amsterdamse Poort. De groene binnenhof maakt de Fietsznfabriek tot een plan dat z’n gelijke niet kent in de stad. Hier beleef je een oase van rust in het hart van bruisend Haarlem.
Vaspro werkt als gedelegeerd ontwikkelaar, in opdracht van de EFY-Group, aan deze unieke opgave.

Het project is een ontwikkeling van de EFY-Group uit Haarlem. Paul de Ruiter Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp, samen met LAPLandscape & Urban Design, verantwoordelijk voor o.a. het ontwerp van het inrichtingsplan. De Fietsznfabriek gaat gebouwd worden door de bouwcombinatie Averesch – Ter Steege Bouw.

Rondom een Haarlems hofje komen in totaal 65 woningen in verschillende afmetingen en prijsklassen. Van 3 stuks statig herenhuizen, 14 vierlaagse hofwoningen, 3 pakhuizen met 22 koopappartementen tot en met 20 huurappartementen in een te transformeren bouwdeel. Onder de nieuwbouw wordt een parkeergarage gerealiseerd. Voordat gestart kan worden met de bouw van de parkeerkelder, staat er eerst nog een grootscheepse sanering onder archeologische begeleiding op het programma.

Vaspro geeft, als spin in ’t web, in opdracht van en in samenwerking met de EFY Group, sturing aan o.a. de verdere uitwerking van de plannen, de prijs en contractvorming t.b.v. de uitvoering, proces bij de verkoop van de 45 koopwoningen en rondmaken van contractafspraken met Ymere, de afnemer van 20 huurwoningen in het te transformeren bouwdeel.

De Fietsznfabriek is helemaal klaar voor een leefbare en gezonde toekomst. Niet alleen je woonomgeving wordt groen, klimaatadaptief en natuurinclusief, ook de woningen en appartementen zijn uitermate duurzaam en energiezuinig. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee.

Plaats:
Haarlem

Opdrachtgever:
EFY Group

Werkzaamheden:
Gebiedsontwikkeling
Woningbouw