De Kleine Weelde – De Kwakel

Vaspro werkt, in opdracht van Timpaan, samen met Vastbouw en EversPartners, aan de engineering / productontwikkeling van de Smartwoning. Het tweede succesvolle project met 24 Smartwoningen is gerealiseerd in De Kwakel, gemeente Uithoorn. Dit project met het unieke concept voor betaalbaar wonen is een onderdeel van De Kleine Weelde; een groene enclave tussen de Vuurlijn en de Iepenlaan aan de westzijde van Uithoorn/De Kwakel.

Deze markante rug-aan-rugwoningen zijn ideaal voor starters, senioren en andere kleine huishoudens. Gesitueerd in de groene omgeving van het voormalige kassengebied. Omringd door de karakteristieke sloten en weilanden. Met ruim baan voor heerlijk vrij wonen.

Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. De Smartwoningen zijn maar liefst zes meter breed en hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een technische ruimte, toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping is er, naast ruimte voor de wasmachine en droger, een badkamer en grote slaapkamer. De voorgevel bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je vanuit beide verdiepingen een prachtig breed uitzicht hebt. De Smartwoningen zijn ca. 68 m2 groot.

De woningen hebben allemaal een EPC van 0 en zijn ‘all-electric’ uitgevoerd. Met behulp van een bodemwarmtepomp en vloerverwarming wordt de woning niet alleen verwarmd, maar in de zomer ook gekoeld.

De Smartwoning is dus goed voorbereid op de toekomst!

Plaats:
Uithoorn

Opdrachtgever:
Timpaan

Werkzaamheden:
Woningbouw