Het Gemaalhuis

Timpaan heeft op loopafstand van het stadshart in Hoofddorp een nieuwe woonwijk ontwikkelt: Het Gemaalhuis. Het project omvat een gevarieerde mix van 84 woningen.

Het project is een ontwikkeling van Timpaan uit Hoofddorp. Het Gemaalhuis is gebouwd door de aannemers van het project zijn IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. HABO GWW BV heeft het bouw -en woonrijp maken voor haar rekening genomen.

Vaspro heeft het team, als spin in ’t web, in opdracht van Timpaan, de gebiedsontwikkeling, planvorming, prijs en contractvorming, proces bij de aanvraag van de nodige vergunningen, verkoop en nieuwbouw begeleid.

Het Gemaalhuis kent een originele architectuur die gebaseerd is op de historische gemalen van de Haarlemmermeer. Het project markeert als het ware de entree van Hoofddorp. In het plan zijn 30 grondgebonden woningen en 54 appartementen gerealiseerd. Hiervan zijn 40 appartementen verkocht aan een belegger en verhuurd.

De woningen zijn voorzien van een duurzaam en energiezuinig klimaatsysteem. De grote voordelen: meer comfort tegen lagere kosten. Dit klimaatsysteem wordt geleverd en geëxploiteerd door Klimaatgarant.

Plaats:
Hoofddorp

Opdrachtgever:
Timpaan

Werkzaamheden:
Gebiedsontwikkeling
Woningbouw