Liefting

Timpaan heeft in juli 2019 de firma Liefting aan de Ypesteinerlaan, te Heiloo verworven en een Anterieure overeenkomst (AOK) met de gemeente Heiloo gesloten voor de ontwikkeling van 44 woningen op deze locatie. Het plangebied is onderdeel van de Zandzoom te Heiloo.

Het plan Liefting wordt ontwikkeld binnen VOF Horizon BV, een samenwerking tussen Timpaan en BOT Bouw.

Het plangebied bevindt zich aan de Ypesteinerlaan te Heiloo. De huidige ontsluiting is de entree naar het groothandelsbedrijf Liefting. Op het terrein staan nu nog twee grote bedrijfshallen. Ten westen van het plangebied wonen de broers Liefting. Aan de andere zijde wordt het plangebied omsloten door water. Ten oosten van het plangebied bevind zich het golfterrein.

In het stedenbouwkundige ontwerp van RROG staat de formele opzet van bebouwing centraal in het Buiten. Georiënteerd op dit ensemble van bebouwing staat de losse bebouwing. Samen vormen ze het Buiten. Vanaf de Ypesteinerlaan is de poortwachterswoning te zien. Deze woning staat voor de poort. De poort markeert de entree van het Buiten. Centraal in het plan staat het appartementengebouw. Dit gebouw is het ‘gezicht’ van het Buiten. De lange ‘koetshuizen’ met de bijbehorende bergingsgebouwen staan vóór het appartementengebouw. Ze versterken het zicht naar het appartementengebouw.

Min2 Architecten zijn verantwoordelijk voor de architectuur van dit bijzondere buiten in Heiloo.
Beelden op deze site zijn dan ook van Min2.

Geheel wordt ontwikkeld door VOF Horizon B.V., een samenwerking van Timpaan en BOT Bouw.

Plaats:
Heiloo

Opdrachtgever:
VOF Horizon BV

Werkzaamheden:
Gebiedsontwikkeling
Woningbouw