LOhuizen

Aan de Th. K. van LOhuizenlaan in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam vind je LOhuizen. De 81 bewoners van LOhuizen werken samen met de buurt om voor iedereen een leuke en goede thuisbasis te creëren. LOhuizen is het zusterproject van Karmijn. Beide projecten zijn gerealiseerd in 2017. LOhuizen is een initiatief van de Alliantie in samenwerking met Socius.

Vaspro heeft in opdracht van Socius een belangrijke bijdrage kunnen leveren bij het tot stand brengen van dit unieke project aan de Th. K. van LOhuizenlaan in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. In minder dan een half jaar tijd heeft het nieuwe flexibele woonconcept NEZZT, in samenwerking met woningcorporatie de Alliantie 81 sociale huurwoningen gerealiseerd.

Wonen bij LOhuizen is voor iedereen van 18 t/m 27 jaar die graag maatschappelijk betrokken is en wil bijdragen aan zijn of haar eigen woonplek. In het woonproject is de ene helft van de 81 woonruimtes bewoond door statushouders (dit zijn vluchtelingen met een verblijfsvergunning), en de andere helft voor starters en studenten. Deze verschillende bewoners brengen stuk voor stuk eigen levenservaring en kennis met zich mee. Samen vormen deze jongeren van diverse afkomst een community waarin ieders eigen inbreng voorop staat.

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Socius

Werkzaamheden:
Jongerenhuisvesting
Woningbouw