Lucent Hilversum

Parallel aan een lopende studie naar nieuwbouwontwikkelingen op het Lucent terrein te Hilversum heeft de Alliantie Ontwikkeling het lef getoond om tevens een opdracht uit te zetten naar de transformatie van de bestaande gebouwen. “Lef vereist – experiment verzekerd” en “slopen kan altijd nog”.

Al weer even geleden is Vaspro gevraagd om met de beschikbare bagage t.a.v. het herbestemmen van leegstaand vastgoed een team samen te stellen en binnen 4 weken een uitgewerkte studie te presenteren. Wat, met bekende teamspelers, als Plegt-Vos, Mobius Consult en Studioninedots, in nauwe samenwerking met de Alliantie, goed is gelukt.

Een prachtig alternatief op sloop – nieuwbouw op een unieke wijze vorm gegeven door het architectenbureau Studioninedots, met een uitstekend resultaat qua technische als financieel resultaat en mooi in te passen in de stedenbouwkundige setting van dit deel van Hilversum.

De succesformule heeft een mooi vervolg gekregen binnen de plannen van de Alliantie. De Alliantie is haar eigen weg gegaan binnen de ontwikkeling van Lucent, waarbij ze hun eigen hoofdkantoor een plek gegeven hebben in een van de bestaande kantoren. Ook is een deel van bestaand vastgoed getransformeerd naar wonen. De rest van de ontwikkelingen is na sloop – nieuwbouw tot stand gekomen.

Een mooie hybride vorm van sloop-nieuwbouw en transformatie van een deel van de bestaande gebouwen.

Plaats:
Hilversum

Opdrachtgever:
De Alliantie Ontwikkeling

Werkzaamheden:
Transformatie