Rive Republic

Het nieuwe Rivium wordt een aantrekkelijk gebied waar wonen, ontmoeten en werken samen komen. Er wordt al gewerkt en Rive Studio’s & Apartments gaat hier als eerste wonen en ontmoeten mogelijk maken. Binnen dit label zijn we gestart met de eerste transformatie op het Rivium. Rive Republic wordt met het herbestemmen / transformeren van een voormalig kantoorpand omgebouwd tot 111 verhuurbare studio’s. Aangevuld met de algemene voorzieningen, waaronder horeca, op de begane grond.

Het Rivium, een bedrijvenpark, mooi gelegen ten noorden van de Nieuwe Maas en ten westen van de A16, binnen de gemeente Capelle aan den IJssel. Met in en om het Rivium prima voorzieningen, waaronder het karakteristieke restaurant Het Zalmhuis en sportcentrum Rivium.Maar het Rivium kent ook een hoog percentage leegstand. Onder andere doordat bedrijven steeds minder fysieke ruimte nodig hebben, omdat werknemers flexibel werken.

Samen werken aan het nieuwe Rivium
De gemeente Capelle aan den IJssel ziet kansen om het bedrijventerrein de komende jaren om te bouwen naar een gebied waar wonen, werken, ontspannen en ontmoeten samen gaan. Het gebied transformeren kan en wil de gemeente niet alleen doen. De gemeente is hiervoor in gesprek met eigenaren van de panden, huidige en nieuwe ondernemers op het Rivium. Met de inzet op enthousiasmeren, stimuleren, informeren en faciliteren.

Transformatie als vliegwiel voor het nieuwe Rivium
Peter van Hoepen van Waterford Investments is één van die ondernemers. Hij wil zijn kantoor Rijckevorsel aan de Rivium 1e straat, wat al lange tijd leeg staat, transformeren naar een woongebouw voor “Young Urban Professionals”. Natuurlijk als onderdeel van een groter plan. Het nieuwe Rivium! Waar functiemenging centraal staat.

Waar wonen en werken hand in hand gaat.
Maar iemand moet beginnen met het domweg doen! Pionieren heet dat met een mooi woord. Met één schaap over de dam, volgen er meer. Dat is de overtuiging van Peter, maar ook die van de gemeente Capelle aan den IJssel.

RIVE REPUBLIC
Een prachtig gelegen gebouw. Uitermate geschikt voor de beoogde transformatie naar wonen. Op een mooie plot met voldoende ruimte voor ontmoeten, recreëren, maar ook voor parkeren van de auto en de fiets.

In opdracht van Waterford is het projectteam, in nauw overleg met de gemeente, aan de slag gegaan met het maken van plannen voor het gebouw en het gebouw in haar omgeving. Gekoppeld aan de ambities voor het nieuwe Rivium.

Het team is trots op het resultaat.

Plaats:
Capelle aan den IJssel

Opdrachtgever:
Waterford Investments B.V.

Werkzaamheden:
Jongerenhuisvesting
Transformatie
Woningbouw