Smartwoningen Aalsmeer

Het voormalige VVA terrein tussen de Dreef, Zwarteweg en de N196 wordt de komende jaren opnieuw ingericht door de realisatie van een fusieschool (reeds opgeleverd), twee woningbouwprojecten aan de Zwarteweg en door het herinrichten van het restgebied, ongeveer 6 voetbalvelden groot. Hierdoor ontstaat een nieuwe parkachtige omgeving en wordt de (groene) structuur van de Hornmeer verder versterkt. Langs de Zwarteweg realiseren we het derde succesvolle project met 24 smartwoningen.

Het bestemmingsplan is al onherroepelijk en dankzij het bekende concept van de smartwoningen is het mogelijk de locatie zeer snel tot ontwikkeling te brengen. De prognose is dat het project begin januari 2020 al in verkoop gaat. De bouw duurt circa 6-7 maanden en vangt in het voorjaar van 2021 aan. De kopers van dit unieke project kunnen daardoor nog vóór de winter (2021) verhuizen naar hun nieuwe woning!

Deze markante rug-aan-rugwoningen zijn ideaal voor starters, senioren en andere kleine huishoudens. De vanaf prijs is € 200.000,- vrij op naam.

Doordat de woningen rug-aan-rug gesitueerd zijn, wordt er effectief met de grondoppervlakte omgegaan. De Smartwoningen zijn maar liefst zes meter breed en hebben 2 verdiepingen. Op de begane grond bevindt zich een technische ruimte, toilet en de woonkamer met open keuken. Op de verdieping is er, naast ruimte voor de wasmachine en droger, een badkamer en grote slaapkamer. De voorgevel bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor je vanuit beide verdiepingen een prachtig breed uitzicht hebt. De Smartwoningen worden ca. 68 m2 groot.

De woningen hebben allemaal een EPC van 0 en zijn ‘all-electric’ uitgevoerd. Met behulp van een bodemwarmtepomp en vloerverwarming wordt de woning niet alleen verwarmd, maar in de zomer ook gekoeld.

De Smartwoning is een concept van Timpaan. De nieuwbouw is in handen van Vastbouw. Vaspro is gedelegeerd ontwikkelaar van de Smartwoningen en werkt nog volop samen met Vastbouw en EversPartners aan het door ontwikkelen van dit unieke concept.

Plaats:
Aalsmeer

Opdrachtgever:
Timpaan

Werkzaamheden:
Woningbouw