Spoorhaag/Achterom Viveste

In de twee leegstaande kantoortorens hebben we met Viveste 50 betaalbare appartementen voor starters gerealiseerd. Vooral om wat te doen aan de grote behoefte aan betaalbare woonruimte onder deze doelgroep.

Met het binnen halen, binnen een door Viveste uitgeschreven tender, van deze transformatie opgave in het centrum Houten zijn we, met het team van ketenpartners (Plegt-Vos, Lomans, Logus en van Ginneken Architecten), namens Plegt-Vos, in opdracht van Viveste, aan de slag geweest met het ombouwen van twee kantoortorens aan de Spoorhaag en het Achterom. In de twee leegstaande kantoortorens hebben we met Viveste 50 betaalbare appartementen voor starters gerealiseerd. Vooral om wat te doen aan de grote behoefte aan betaalbare woonruimte onder deze doelgroep. Maar ook om het overschot aan leegstaande kantoren terug te dringen en de uitstraling voor de omgeving te verbeteren.

De appartementen in één van de torentjes zijn verhuurd aan Lister. Deze organisatie begeleidt jongeren met een psychiatrische beperking. Ook het kantoor van Lister heeft een plek gekregen.

Plaats:
Houten

Opdrachtgever:
Viveste

Werkzaamheden:
Transformatie
Woningbouw