Timpaan Smartwoning

De Smartwoning is het nieuwe betaalbare woningconcept van Timpaan. Het is de opvolger van de Timpaan Verandawoning. Van de Verandawoning zijn er in totaal ruim 500 door geheel Nederland gebouwd. En met succes! De Smartwoning is een beproefd concept, ideaal voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens.

Timpaan bemerkt dat in de huidige woningmarkt de starters, ouderen en alleenstaanden vaak net tussen wal en schip vallen. Voor deze groep is het nu heel lastig om een geschikte maar ook betaalbare woning te vinden. De Timpaan Verandawoning is speciaal voor deze groep doorontwikkeld naar de Smartwoning. Daarmee onderstreept Timpaan haar doelstelling van betaalbaar wonen voor iedereen. De Smartwoning brengt het kopen of huren van een ruime grondgebonden woning voor velen binnen handbereik.

Betaalbaar wonen voor iedereen

Met de voor en door Timpaan ontwikkelde Smartwoning wordt een betaalbare en grondgebonden woning bereikbaar voor een grote groep een- en tweepersoonshuishoudens, waaronder starters. Pluspunten: lage woonlasten, efficiënt ruimtegebruik, veel stedenbouwkundige potentie, duurzaam en… ze staan garant staan voor kwalitatief hoogwaardig woonplezier.

De beukmaat van zes meter breed, al dan niet in combinatie met een grote veranda, geeft de Smartwoning een luxe uitstraling. Het gevelaanzicht, zorgt voor een optimale bezonning en veel lichtinval. De Smartwoning is klaar voor toekomst; gasloos wonen en vloerverwarming zorgen mede voor geriefelijk wooncomfort. En…de gemiddelde bouwtijd is zo’n 6 (!) maanden. Voor elke koper een fijn vooruitzicht.

We denken met de Smartwoning ook aan ouderen, voor wie het moeilijk of niet mogelijk is om dagelijks de bovenverdieping te bereiken. Het Smartteam werkt op dit moment aan een nieuwe variant van de smartwoning speciaal voor ouderen: Hierbij zijn de slaap- en badkamer op de begane grond gesitueerd.

Binnen het Smartteam trekt Vaspro, in opdracht van Timpaan, de kar met de (product)ontwikkeling en realisatie van zoveel mogelijk Smartwoningen.
Maar dat kunnen we niet alleen, daar heb je een goed team bij nodig. Met Vastbouw, EversPartners en de collega’s binnen Timpaan vormen we het Smartteam en zijn we aan de slag gegaan. En met succes! Met het unieke karakter van de Smartwoning kunnen we met deze betaalbare, grondgebonden woning echt iets betekenen voor de samenleving, inclusief een mooie bebouwde woon- en leefomgeving.

Iets om trots op te zijn.

Zie ook www.smartwoningen.nl

Opdrachtgever:
Timpaan

Werkzaamheden:
Conceptontwikkeling