Tuindorp Oost Utrecht

Tuindorp Oost was het tweede project dat tot stand is gekomen onder de vleugels van het initiatief U, JIJ & WIJ, waar jong en oud samen onder één dak woont.

Dit project had een tijdelijke status en is al weer een tijd geleden ontmanteld, gebouw is gesloopt en volgt er nieuwbouw op de locatie aan de Winklerlaan.

Het lijkt al weer een eeuwigheid geleden dat dit woon-zorgcomplex van Careyn, aan de Winklerlaan 365, het zwaar te verduren had vanwege de ontwikkelingen in de zorg. Dat was ook de reden waarom zorgpartij en pandeigenaar Careyn aan de slag ging de herontwikkeling van deze locatie. Maar tot het moment van ingebruikname van het nieuwe pand was er een opnamestop en nam het aantal lege appartementen toe. Van de 128 appartementen stonden er ruim 40 leeg. Wat geen wenselijke situatie was voor de toenmalige bewoners! Om de levendigheid en prettige sfeer in het pand weer te verhogen, is Socius erbij gevraagd.

Careyn en Socius hebben elkaar toen gevonden en hebben ze samen een groot maatschappelijk vraagstuk op een mooie manier kunnen invullen: behoud van levendigheid en veiligheid, het bieden van huisvesting aan jongeren en daarnaast een mooie integratie van jong en oud die samen wonen (wonen zoals dat in de wijk hoort te zijn).

Het beste van jong en oud onder één dak!!

Met de aanpak, de nodige verbouwingen, het verkrijgen van de nodige vergunningen en de procesbegeleiding heeft Vaspro in belangrijke mate bij kunnen dragen aan dit unieke project. Door middel van goede afstemming en communicatie hebben alle betrokkenen, ook hier, voor een goede dynamiek tussen jong en oud gezorgd.

We kijken met trots terug op dit unieke project!

Plaats:
Utrecht

Opdrachtgever:
Socius

Werkzaamheden:
Jongerenhuisvesting
Transformatie