Wonen op de Hoek

Lef vereist, experiment verzekerd. De Alliantie toonde hier lef! En samen met het team van transformatiedeskundigen heeft Plegt-Vos het stokje opgepakt. Plegt-Vos, Lomans, Mobius Consult, Bartels, van Ginneken Architecten en Vaspro hebben, met respect voor de bestaande structuur van het gebouw, met inachtneming van de mogelijkheden die de bestaande plattegronden, doorsneden en gevels te bieden hebben, een goed transformatiemodel en mooi ontwerp (van kantoor naar wonen) gerealiseerd.

Met behulp van het transformatieconcept van Plegt-Vos en haar ketenpartners, waar Vaspro er een van is, geven we een gebouw een tweede leven. Vaak is deze oplossing rendabeler en duurzamer dan nieuw bouwen omdat kapitaalvernietiging en materiaalverspilling wordt voorkomen. Daarnaast draagt het bij aan het terugdringen van leegstand. Creativiteit en denken in mogelijkheden, dat is waar we, ook bij deze opgave, in opdracht van de Alliantie, met elkaar voor hebben gestaan.

Binnen 5700 m2 leegstaand kantooroppervlak aan Ottho Helsringstraat 41-43 zijn 32 (2 en 3 kamer) appartementen en 33 studio’s voor de verhuur aan de starters in Amsterdam gerealiseerd.

Plaats:
Amsterdam

Opdrachtgever:
Plegt-Vos i.o.v. De Alliantie

Werkzaamheden:
Transformatie
Woningbouw