Zuiderloo – BAZA

Met de realisatie van BAZA binnen Zuiderloo te Heiloo, is de gebiedsontwikkeling van Zuiderloo compleet. Vaspro heeft als gedelegeerd ontwikkelaar, in opdracht van Timpaan, nauw samen met Vastbouw, AW InfraBouw, LKSVDD, HB Adviesbureau en EversPartners in een bouwteam gewerkt aan de ontwikkeling van BAZA. Alles in goed overleg met het projectteam binnen de gemeente Heiloo.

Het ontwerp voor de woningen in BAZA in Zuiderloo sluit nauw aan bij de inhoud van het stedenbouwkundig ontwerp en beeldregieplan van de gemeente Heiloo. Hierin ligt het accent op vertrouwde en harmonieuze architectuur in een comfortabel woonmilieu.

De Smartwoningen, een uitgekiend woonconcept van Timpaan, waarbij betaalbaarheid wordt gecombineerd met een efficiƫnt ingedeelde plattegrond, krijgen een prachtige plek in het groen van BAZA. De twee blokjes van 6 rug aan rug woningen, gelegen aan de Krommelaan, liggen, gezien vanaf de Vennewatersweg verscholen achter een veld van (fruit) bomen. De Krommelaan is binnen BAZA alleen toegankelijk voor langzaam verkeer.

De rijwoningen, opgedeeld in een rij van 3 en een rij van 6 woningen, gelegen aan het spoor, krijgen een eigen, stoere uitstraling in de sfeervolle landelijke omgeving. De architectuur sluit mooi aan bij de schuurwoningen, gelegen aan de Ringelwikke, de toekomstige ontsluitingsweg van BAZA, ten noorden van het plangebied.

Heel belangrijk in BAZA is de zorgvuldige inpassing van de openbare ruimten en de omzoming door streekeigen groen. Hierbij wordt enerzijds de privacy van de woonsfeer gegarandeerd maar wordt ook de sociale veiligheid versterkt. Door toepassing van gebiedseigen boom- en beplantingssoorten wordt ook de verbondenheid met de plek versterkt.

Plaats:
Heiloo

Opdrachtgever:
Timpaan

Werkzaamheden:
Gebiedsontwikkeling
Woningbouw