Skip to main content
Nieuws

Start bouw Het Gemaalhuis in Hoofddorp

06-02-2019april 26th, 2019No Comments

Wethouder Jurgen Nobel van de gemeente Haarlemmermeer heeft op woensdag 6 februari de eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject Het Gemaalhuis in Hoofddorp, dat ontwikkeld is door Timpaan. Het gaat in totaal om 84 woningen.

‘Het is voor mij als wethouder de eerste paal die ik heb geslagen. En als het aan mij ligt, volgen er nog vele meer. We staan aan de vooravond van grote veranderingen. We gaan in de hele Haarlemmermeer veel bouwen en voor een meer diverse groep. Mooie aan dit project is dat het ook raakt aan mijn andere portefeuille, de energietransitie, aangezien de bewoners straks minder energiekosten hebben, door de energiezuinige nieuwbouw.’

Het plan wordt gerealiseerd bij de entree van Hoofddorp aan de Kruisweg en werd in het najaar van 2016 geselecteerd als beste plan bij een prijsvraag uitgeschreven door de gemeente Haarlemmermeer.

Op deze nieuwe woningbouwlocatie worden 84 woningen gerealiseerd, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen. De woningen en appartementen worden gebouwd volgens het ZEN principe, zeer energiezuinige nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Dat resulteert in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt is de maat voor energiezuinigheid) van 0,09 voor diverse woningen tot zelfs energieneutraal (Nul op de Meter), ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met zeer lage energielasten.

De bouw wordt uitgevoerd door de Bouwcombinatie Gemaalhuis VOF, bestaande uit IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke Volker Wessels.

Alle woningen van het project zijn inmiddels verkocht.

De huurappartementen worden afgenomen door Syntrus Achmea Vastgoed en Real Estate. Kandidaat huurders kunnen zich via de website aanmelden www.hureninhetgemaalhuis.nl

De oplevering van het project staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.