Skip to main content
Nieuws

Syntrus Achmea verwerft 40 energiezuinige woningen in Hoofddorp van Timpaan

20-12-2018april 29th, 2019No Comments

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft voor het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf 40 zeer energiezuinige appartementen gekocht in ‘Het Gemaalhuis’ in Hoofddorp. Verkoper is ontwikkelaar Timpaan uit Hoofddorp. De bouw van de woningen begint vandaag. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.

Vaspro Bouwmanagement BV heeft, i.o.v. Timpaan, een belangrijke bijdrage kunnen leveren bij het tot stand komen van de verkoop van de appartementen.

De gasloze appartementen aan de Kruisweg in Hoofddorp worden gebouwd volgens het ZEN-principe, wat staat voor Zeer Energiezuinige Nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Dat resulteert in een EPC-waarde van 0,09; ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4. Bewoners krijgen daardoor een comfortabel huis met zeer lage energielasten.

“Deze acquisitie past in het streven onze beleggingsportefeuille verder te verduurzamen”, zegt voorzitter Wim van den Brink van het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf. “Zeer energiezuinige woningen zijn niet alleen goed voor de huurders. Ze helpen mee om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en ze zijn toekomstbestendig. Dat levert de deelnemers in ons pensioenfonds een duurzaam rendement op.”

In totaal worden er in Het Gemaalhuis in Hoofddorp 84 woningen gerealiseerd. Naast de 40 huurwoningen in het middensegment, komen er 30 eengezinswoningen en 14 appartementen voor de particuliere verkoop. De naam van het project en de architectuur van de woningen verwijzen naar de historische gemalen in de Haarlemmermeerpolder, waarin Hoofddorp ligt. De bouw is in handen van aannemer IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht.