Skip to main content
Nieuws

Timpaan en Scholtens starten bouw 37 gasloze woningen in Heerhugowaard

17-07-2018april 29th, 2019No Comments

Op 17 juli jl. is op feestelijke wijze de bouw van de derde en tevens laatste fase van nieuwbouwproject Nieuw Waard te Heerhugowaard gestart, bestaande uit 37 woningen. De officiële handeling, die werd uitgevoerd door wethouder John Does, bestond uit het aanbrengen van een zogenaamde bodemlus voor een warmtebron. Het project is een ontwikkeling van Timpaan uit Rijsenhout.

Nieuw Waard bestaat in totaal uit 98 woningen. De 37 woningen van fase 3 worden gasloos uitgevoerd met een bodemwarmtepomp met aardsonde, waar de koper eigenaar van wordt. Op de installatie zit 5 jaar garantie en onderhoud. Daarnaast worden de woningen voorzien van vloerverwarming en drielaagsglas en komen er PV-panelen op de daken. De woningen hebben een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0. Wethouder John Does: “Timpaan markeert met deze laatste fase van project Nieuw Waard de overgang naar toekomstbestendige duurzaamheid voor Heerhugowaard.”

Bij de feestelijke bijeenkomst was er ruimte voor de kopers om hun nieuwe buren te ontmoeten. De bouwkundige aannemer van het project is Scholtens Bouw Wognum B.V. AW Groep uit Lisse is de aannemer voor het civiele werk. De eerste woningen van fase 3 worden naar verwachting eind tweede kwartaal van 2019 opgeleverd. Naast 6 eengezinswoningen, 12 twee-onder-één-kapwoningen en 3 vrijstaande woningen komen er 16 Timpaan Verandawoningen voor, een eigen betaalbaar woningconcept van Timpaan dat reeds op vele plaatsen is gerealiseerd.

Meer informatie over het project: https://www.nieuwwaard.nl/