Skip to main content
Nieuws

Timpaan en Vastbouw starten bouw betaalbare Smartwoningen Aalsmeer

29-06-2021december 7th, 2022No Comments

Op 29 juni heeft de officiële start van de bouw plaatsgevonden van nieuwbouwproject Smartwoningen Aalsmeer. In bijzijn van wethouder Robert van Rijn van de Gemeente Aalsmeer hebben de aanstaande bewoners deze feestelijke bijeenkomst bijgewoond. De handeling bestond uit het slaan van een heipaal, waarop de kopers en wethouder Van Rijn een boodschap hadden geschreven.

Het project bestaat uit 24 betaalbare Smartwoningen, die ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters, singles en senioren. De verkoop van het project is in januari van start gegaan en kon rekenen op grote belangstelling. Voor de 24 woningen hebben ruim 700 kandidaten zich definitief ingeschreven.

“In Aalsmeer wonen relatief veel jonge mensen die graag in Aalsmeer willen blijven wonen.” Aldus wethouder Robert van Rijn. “Daarom hebben wij als college het uitgangspunt dat we betaalbare woningen willen bouwen voor iedereen. Een mooi uitgangspunt maar in de praktijk is dit best een uitdaging in Aalsmeer met alle restricties van Schiphol. Maar hier op deze locatie op het VVA-terrein is het gelukt en daar ben ik erg blij mee.”

Ingeborg de Jong, directeur Timpaan: “De Smartwoning is ons antwoord op precies deze woonvraag in Aalsmeer. Het maakt ons erg blij dat we vandaag met de gelukkige kopers het glas kunnen heffen op de start bouw. Nog even geduld, en dan weten wij zeker dat zij hier veel woonplezier zullen beleven.”

Smartwoning
De rug-aan-rugwoningen worden circa 68 m2 GBO groot en hebben een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. Daarnaast heeft de woning een heerlijk tuintje. Het is een ideale woning voor kleine huishoudens, waaronder starters, senioren en singles. De woningen zijn een eigen concept van Timpaan, dat eerder is gerealiseerd in Ursem en De Kwakel. De bouwtijd van de Smartwoningen is circa 6 maanden. Vastbouw is de vaste bouwpartner van de Smartwoning. Laurens Smits van Vaspro is de (concept) ontwikkelaar Smartwoningen binnen het projectteam.

Kijk voor meer informatie over het concept op www.smartwoningen.nl