Skip to main content
Nieuws

Timpaan en Vastbouw vieren met wethouder Vennik nieuwe mijlpalen in Zuiderloo te Heiloo

18-10-2022december 7th, 2022No Comments
mijlpalen in Zuiderloo

Bouw deelplan BAZA en Smartwoningen in Parklinde van start

In Zuiderloo te Heiloo zijn afgelopen week meerdere mijlpalen gevierd. Op 13 oktober is de bouw gestart van deelplan BAZA en de betaalbare Smartwoningen in deelplan Parklinde, met een symbolische eerste handeling door wethouder Ronald Vennik van de Gemeente Heiloo. BAZA en Parklinde zijn een ontwikkeling van vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Timpaan en maakt deel uit van de nieuwe woonwijk Zuiderloo, waar Timpaan reeds 300 woningen ontwikkelde in de afgelopen jaren. De woningen worden gerealiseerd door Vastbouw uit Rijssen. Vaspro, gedelegeerd ontwikkelaar voor Zuiderloo, trekt de kar binnen deze unieke gebiedsontwikkeling.

Wethouder Ronald Vennik: “Zuiderloo gaat steeds meer richting de afronding en wordt een dorpse en groene wijk. De ontwikkeling van Deelplan BAZA past daarbij. Als gemeente Heiloo zijn we ook blij met de nieuwe, betaalbare Smartwoningen, die zijn hard nodig.”

Zuiderloo zal in 2023 en 2024 volledig gereed zijn. Dan beschikt Heiloo over een nieuwe woonwijk met een stedenbouwkundige opzet die wordt gekenmerkt door laagbouw in rustige woonstraten en aan romantische lanen met groene hagen, met de karakteristieke woningtypologie van Noord-Kennemerland. Zuiderloo biedt woningen in alle prijsklassen en voor alle doelgroepen, zoals eengezinswoningen in het midden-prijssegment en betaalbare Smartwoningen die nu in aanbouw zijn gegaan. De bouw van Middenduin, een appartementengebouw bestemd voor de verhuur, vordert ook gestaag; in de zomer werd daar het hoogste punt gevierd. Timpaan verwacht de verhuur begin 2023 te starten met het eigen Timpaan Woonfonds.