Skip to main content
Nieuws

Timpaan en Vastbouw vieren start bouw Reehof Culemborg en bereiken 100e Smartwoning

28-11-2022december 7th, 2022No Comments
Reehof Culemborg

Maandag 28 november is de start van de bouw gevierd van 20 betaalbare Smartwoningen in project Reehof te Culemborg. De symbolische eerste handeling werd verricht door wethouder Monica Wichgers van de gemeente Culemborg, in aanwezigheid van de toekomstige bewoners en projectpartners. Het nieuwbouwproject is een ontwikkeling van Timpaan en de aannemer is Vastbouw Groep. Timpaan en Vastbouw vieren in Culemborg een jubileum omdat inmiddels de 100e woning van dit succesvolle betaalbare concept in aanbouw wordt genomen.

De Smartwoningen zijn ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters en singles. Vier van de Smartwoningen in Reehof zijn levensloopbestendig met slaapkamer en badkamer op de begane grond en daarmee zeer geschikt voor senioren. Met prijzen vanaf € 240.000,- vrij op naam kon de verkoop rekenen op grote belangstelling. Zo wordt voorzien in passende woningen voor de jeugdige inwoners van Culemborg en de huishoudens die een seniorenwoning zoeken. Vanuit duurzaamheid en mobiliteitsoverwegingen zijn in de nieuwe wijk twee deelauto’s van OnzeAuto, beschikbaar voor de bewoners.

Monica Wichgers (wethouder Culemborg): “Betaalbare woningen geschikt voor alle leeftijdsfases hebben we hard nodig. Dit project sluit aan op de behoefte om duurzamer en maatschappelijk bewuster te leven. De wereld verandert, er komt meer ruimte voor collectieve oplossingen, zoals gedeelde buitenruimtes en vervoersmiddelen.”

Ingeborg De Jong (directeur Timpaan): “De 100e betaalbare Smartwoning gaat vandaag in aanbouw in Culemborg. Vastbouw en Timpaan hebben dit concept ontwikkeld met oog voor de starter op de woningmarkt en gericht op betaalbaarheid. Wij vinden het belangrijk om daarbij een gemeenschap te creëren. Dat doen wij in deze wijk met gedeelde buitenruimtes en door de toevoeging van de deelauto’s. Ik ben blij dat dit in Reehof zo goed is gelukt.

In het project is ook voorzien in de realisatie van een hospice. Hospice Nocturne is een vrijwilligersorganisatie voor palliatieve zorg in de laatste levensfase. Het bestuur van de hospice krijgt financiële bijdragen van Timpaan en Vastbouw om deze huisvesting mogelijk te maken. De bouw van het hospice start begin 2023.