Skip to main content
Nieuws

Wethouder Nobel opent speeltuin in Gemaalhuis te Hoofddorp

11-03-2022december 7th, 2022No Comments

Timpaan heeft de speelplek in nieuwbouwwijk Het Gemaalhuis te Hoofddorp opgeleverd. Wethouder Jurgen Nobel opende de speelplek bij de feestelijke bijeenkomst met de buurt. De inrichting van de speeltuin met de speeltoestellen is in samenspraak met de buurtbewoners gekozen. De werkzaamheden zijn uitgevoerd door de civiele aannemer HABO GWW.
“Het Gemaalhuis is echt een voorbeeld van hoe we het graag zien”, zegt wethouder woningbouw Jurgen Nobel. “Woningen die passen bij de geschiedenis en identiteit van Haarlemmermeer, maar ook nog eens zeer energiezuinig zijn, wat enorm scheelt in de portemonnee, zeker nu. Sinds ik zelf vader ben, zie ik hoe belangrijk speeltuinen zijn voor een buurt. Mooi ook dat de omwonenden hierover mee konden praten.”

De architectuurstijl van de woningen is geïnspireerd op de gemalen van Haarlemmermeer, de oorsprong van Hoofddorp. De ingenieursarchitectuur uit de 19de eeuw bestaat uit eenvoudige geometrische vormen en is versierd met ornamenten in de daklijsten en gevelopeningen. Het Gemaalhuis vormt zo een fraaie entree voor Hoofddorp, waar geschiedenis en toekomst samenkomen. Het ontwerp is van studio VVKH.

In Het Gemaalhuis zijn 84 woningen gerealiseerd, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 (vrije sector) huur- en 14 koopappartementen. De woningen en appartementen zijn gebouwd in een bouwcombinatie met IBB Kondor uit Oegstgeest en Bébouw Midreth uit Mijdrecht, beiden onderdeel van Koninklijke VolkerWessels..

Vaspro heeft, als spin in het web, als gedelegeerd ontwikkelaar, het team aangestuurd, in opdracht van Timpaan, binnen de gebiedsontwikkeling, planvorming, prijs en contractvorming, proces bij de aanvraag van de nodige vergunningen en verkoop.